От сезон 2013/14 суперкомбинацията (Супер-Г - слалом) ще се казва алпийска комбинация. Очаква се името на новата дисциплина да бъде потвърдено през октомври в Цюрих. Това реши комитетът за Световната купа по време на днешното си заседание, което е част от календарната конференция на ФИС в Дубровник (Хърватия).

"Преборихме се за тези дати със Санкт Мориц. Швейцарският курорт ще вземе стартове по-рано през този сезон. Банско вече има изградено име и е част от семейството на курортите, които са домакини на кръгове от Световната купа. Има възможност за сезон 2016/17 Банско да бъде домакин на стартове от Световна купа за мъже", коментира от Дубровник президента на БФСки Цеко Минев, цитиран от БТА.

До сега Банско е бил домакин на четири Световни купи. За последно курортът прие през сезон 2011/12 стартове при мъжете и жените, и получи много висока оценка от ръководството на ФИС.

Банско вече е потвърден в календара на Международната федерация за домакин на Световната купа и за сезон 2015/16. Тогава под връх Тодорка ще се проведат спускане и супергигантски слалом за жени (20-12 февруари).