Предстои 33-ото издание на рали "Сливен", което ще се състои от 6 до 8 септември край Сливен. За разлика от миналата година, когато бе старт от IRC (Intercontinental Rally Challenge), през 2013 г. отново е кръг от Европейската рали купа.

Този сезон ралито ще предложи 13 специални етапа, които ще бъдат с нова конфигурация, разделени в два състезателни дни на 7 и 8 септември. Надпреварата ще бъде официално открита на 6 септември (петък) от 17:30 ч. с церемония на площад Хаджи Димитър в Сливен, а час и половина по-късно в 18:32 ч. ще се проведе и традиционния специален етап в града.

"Бих казал, че рали "Сливен" е най-доброто състезание в родния ни шампионат. Публиката е многобройна, а атмосферата винаги е била страхотна. Етапите са невероятни, особено отсечката Стара река, която е истинско рали трасе, характерна със своите завои и настилка.

Доволни сме след проведените тестове и очакваме с нетърпение старта на рали "Сливен"." ,коментира пилотът на GLOBUL Rally Team Крум Дончев, цитиран от БГНЕС.

"Отново сме на рали "Сливен", състезанието с най-вълнуващите етапи и най-многобройната публика, която винаги е била вярна. Ще дадем най-доброто от себе си, за да доставим удоволствие на нашите почитатели. Надяваме се на добра скорост и да направим интересно състезание", сподели навигаторът на GLOBUL Rally Team Петър Йорданов.