Рафаел Надал приключи участието си на "Мастърс" турнира в Рим по тъжен начин. Испанската легенда играе за последно във Вечния град и със сигурност не се сбогува с надпреварата така, както би му се искало. Матадора бе много далеч от най-доброто, на което е способено, което не е изненада предвид постоянно преследващите го в последно време контузии. Надал загуби от поляка Хуберт Хуркач с 1:6 и 3:6 във втория кръг, a на пресконференцията след мача говори за физическото си състояние и участието на "Ролан Гарос".

Днешният мач започна наглед обещаващо за Рафа, който стигна до пет възможности за пробив още в първия гейм, но за свое съжаление не успя да реализира нито една от тях. А след като Хуркач взе подаването си, нямаше проблеми да измъчи съперника с традиционно мощния си сервис. Многото грешки, допуснати от Надал, също бяха добре дошли за полския му противник.

ВИДЕО ОТ МАЧА ГЛЕДАЙТЕ ТУК >>>

Два пробива във втория сет бяха предостатъчни на Хуркач да затвори мача в своя полза за малко повече от час и половина - по-точно за 93 минути тенис.

Испанската звезда се сбогува емоционално с феновете в Рим след края на мача, а след това стана ясно, че не е на 100% сигурно, че ще играе на "Ролан Гарос".

"Решението не е никак ясно в съзнанието ми днес. Бих искал да дам всичко от себе си, за да играя в Париж. Защото вариантите са да кажа - "Да, окей, не играя достатъчно добре и не съм готов". А другият е да приема състоянието си и да работя по правилния начин, за да бъда в различна форма след две седмици", каза той след мача, намеквайки, че съществува вариант да не го видим за едно последно танго в Париж.

Съперник на Хуркач в третия кръг ще бъде Томас Мартин Етчевери от Аржентина.