Кобрата призна, че успехът на Иво Ангелов в класацията е напълно заслужен.

"Всички заслужаваме, но той действително заслужава да е номер 1. Нека да бъде той, миналата година бях аз, защо всеки път да става един и същ. Напълно заслужена е неговата победа", коментира Пулев.

"В професионален план годината за мен беше много добра, въпреки спънките, които ми правиха, въпреки интригите, въпреки нещата, които се завъртаха. Това е неизбежно в големия бокс, на големия ринг, въртят се големи пари, големи интриги. Въпреки всичко, с моя мениджър съумяхме да намерим начин да стана претендент за световната титла, което не е никак малко", допълни той.

"Това, че с един мач съм станал претендент, не значи, че с един мач съм станал претендент. Всеки от тези мачове, които съм играл досега, е допринасял за това да стана претендент. Когато победих Тони Томпсън, мисля, че това беше супер постижение за мен лично и за България и българския бокс".

"Изискват се голяма работа от щаба, голямо търпение от моя страна, развитие в тренировъчния процес, което трябва да продължи. Сега да се заблуждавам, че съм най-големия боксьор, това са просто заблуди. След тази победа си направих равносметка, че трябва още много, много работа", каза още Кобрата, цитиран от БГНЕС.

Иво Ангелов е Спортист на годината (видео+снимки)