"Мога да кажа, че завръщането на Станка беше трудно. Имаше сълзи и бе трудно. Имаше дълъг период от време, в който не бе тренирала, но тя показа характер. Пожелавам и все така да има хъс. Пораснала е в тактическо отношение. Психиката и е станала много стабилна", заяви Щерев, който коментира и условията в Азербайджан, където Златева води своята подготовка.

"Условията в Азербайджан са отлични. Всичко е в пъти повече от България. Това, което се прави в момента и в нашата страна също е хубаво, но в Азербайджан има държавна политика. Знае се колко получава един спортист за златен медал, за световно първенство и т.н.

Там не е необходимо да има спонсори. Условията са добри, има целогодишни лагери. Не може да става дума за сравнение", категоричен бе Щерев, цитиран от БГНЕС.

"Дали имам сили, ще видим тепърва. След всичко, което се случи, федерацията позволи да тренирам със Симеон Щерев. За мен той е най-добрият треньор. Той знае как да ме подготви и може да ме мотивира да печеля. Благодаря на Симеон Щерев, на министерството на спорта, на федерацията, защото застанаха зад мен и ми позволиха да се подготвя по начина, по който чувствам, че трябва. Колебания винаги е имало.

Не само сега, докато съм почивала, но и преди това се чудех дали ще стане, дали ще се получи, но това е. Продължаваш и се бориш", бе мнението на Станка Златева.