Плувецът Антъни Иванов очаквано реагира в социалните мрежи на новината от днес, че е наказан със спиране на състезателните права за три години от федерацията ни.

Причина са серия медийни изяви на Иванов, в които чрез според федерацията "неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа й, този на състезатели, треньори, членове на Управителния съвет на централата, спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център".

Отговорът на плувеца се появи в няколко отделни поста във Фейсбук в хода на следобеда, след като стана ясно решението:

"Още една доста "смешна" постъпка. Никога не съм казвал, че Мицин е постигнал рекорда си със забранени вещества. Похвалих колко химически грамотни са хората от БФПС. Явно имаме "гузен, негонен бяга", започна Иванов с първата си публикация.

След това се появи още една:

"Ще си платя "глобата" от федерацията, когато ми платят билета за прибирането преди Европейското първенство в Будапеща през 2021г.

Все още ги чакам да го осребрят. Станаха почти 3 години. Добре, че не завися от техните пари да живея, че досега щях да съм умрял."

И привечер, вече със снимка от басейн, където явно е на тренировка, плувецът завърши реакцията си (към момента) по темата:

"Няма нужда да се опитвате да ме търсите за интервюта, предавания на живо и т.н. Нямам желание да се занимавам с тази "Държава в Държавата", нито пък с 4-тата власт. Омръзна ми да ми бъде опетнявано и уронвано името, защото казвам нещата право в очите.

Търсете 13-те члена на Управителния съвет, които са гласували ЕДИНОДУШНО. Ако не ги е срам да говорят пред камера.

Това не значи, че ще се откажа, даже ви пиша от басейна. Бъдете здрави."