Полицията разкри самоличността на стрелеца, убил шестима души и после отнел собствения си живот в драма, разиграла се в Южна Каролина, САЩ. Името на убиеца е Филип Адамс, а пет от простреляните от него са мъртви.

Един е оцелял и в болница заради огнестрелните си рани.

32-годишният Адамс е бивш професионален играч в американския футбол, минал през някой от най-популярните тимове в Националната футболна лига и записал 78 мача там. Той е играл за Сан Франциско 49, Ню Инглънд Пейтриътс и т.н.

Убийствата са станали в нощта на вторник срещу сряда местно време, като жертвите са доктор Робърт Лесли (70 г.) - изключително уважаван лекар в района на Рок Хил, където се е разиграл ужасът, съпругата му Барбара (69), двамата им внуци Ада (9) и Ноа (5), както и човек, който се е грижил за къщата на семейството - Джеймс Люис (38 г.).

Всички те са мъртви, а оцелял е шестият застрелян, името на когото засега полицията отказва да разкрие.

Часове по-късно в къщата на родителите му, която е на малко повече от километър от мястото, е открит и самият Адамс, прострелян със същото оръжие - пистолет 45-ти калибър.

Доктор Лесли има и две книги, написани за работата му в спешната помощ. Той е и лектор в местния Университет, като е известно, че е бил в добри отношения с родителите на Адамс дълги години.

Пълна мистерия е причината за извършеното от 32-годишния доскорошен ас от НФЛ.

Снимка: Getty Images