Българският олимпийски комитет подкрепи отвореното писмо на родните спортни федерации към, насочено към премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев, както и министъра на здравеопазването Костадин Ангелов.

Федерациите призоваха управляващите да не спират изцяло спортните мероприятия у нас. Очаква се това да се случи след влизането на по-строгите противоепидемични мерки от петък.

БОК застана зад федерациите, като на официалния си сайт написа:

Олимпийската централа подкрепя "Отвореното писмо" на спортните федераци

Българският олимпийски комитет изцяло подкрепя "Отвореното писмо" на повече от 20 спортни федерации, призоваващо правителството да не се блокира изцяло спортът заради пандемията от корона вирус.

В момент, когато се очаква хората да бъдат задълго по домовете си, спортът е изключително нужен за поддържане на здравен и жизнен тонус в тези трудни времена.

Писмото на федерациите гарантира спазването на всички медицински протоколи, заимствани от международните централи и съобразени с изискванията на противоепидемичните мерки у нас.

Убедени сме също така, че след края на здравната криза, спортът ще бъде най-ефективното и бързо средство за завръщане към нормалния ритъм на живот и преодоляването на последиците.