Легендарният Том Брейди ще се завърне за старта на сезона в Националната футболна лига, като ще е на терена на Ню Инглънд Пейтриътс, където написа своята ненадмината история в този спорт.

Очаква се Брейди дори да облече екипа символично за първия двубой, без да играе в него. На 45 години той се оттегли през февруари от американския футбол, но си даде 12 месеца почивка, преди от сезон 2024 да стане телевизионен анализатор.

Патриотите, с които Брейди спечели 6 пъти Супербоул, го поканиха за откриването на сезона през септември. Това ще е символично официално оттегляне от играта на великия куотърбек, който ще подаде една топка по екип, преди да започне мачът срещу вицешампиона от миналия сезон Филаделфия.

Двубоят е в праймтайм в неделя, 10 септември, като интересът се очаква да е колосален.

Тази сутрин НФЛ обяви програмата за сезона, а всеки от отборите я представи на своите фенове с отделно, култово видео.

Това е традиция от години, като клиповете са се превърнали в малки филми, които се въртят със седмици и месеци преди старта на сезона през есента, и имат огромна популярност (и десетки милиони гледания).

В това на Ню Инглънд за сезон 2023 участва и Брейди с няколкосекундна поява в края в "дома на ветераните" - къща, пълна с бивши играчи и треньори на Патриотите (вижте го горе).

Няколко големи мача изпъкват в програмата, като повторението на Супербоул ще е в Канзас, където местният тим приема Филаделфия през ноември.

По традиция три срещи ще има на Коледа, а цели четири - в новогодишната нощ.

Дебютът на Аарън Роджърс за Ню Йорк Джетс, който се очаква с огромен интерес след гръмкия трансфер на легендата от Грийн Бей (след 19 сезона там) е в първия понеделник от сезона, 12 септември, срещу Бъфало Билс.

Пет двубоя ще се играят в Европа.

През октомври Лондон приема три, а през ноември други два мача ще са във Франкфурт.