Драмата около футболния национал на Колумбия и играч на Ливърпул Луис Диас не е приключена. Късно в неделя полицейския командир в страната - генерал Саламанка, обяви, че таткото на футболиста Луис Мануел Диас още е в неизвестност.

Министерството на вътрешните работи на страната предложи награда за всяка информация за неговото местонахождение (около 50 000 долара). Появи се и теория, че отвлеченият баща на звездата на националния отбор е някъде във Венецуела. Мястото на отвличането - град Баранкас, област Ла Гуахира, е много близо до границата с тази страна.

Майката на играча Силенис бе измъкната от похитителите по-рано в неделя, но таткото още се издирва. Саламанка обяви, че над 100 души от специалните части, полицията и армията са се включили, като се използват и вертолети "Хоук", за да бъде претърсен възможно най-голям периметър.

Операцията е затруднена, тъй като в Колумбия неделя бе ден за избори и властите бяха ангажирали много хора около тяхната безопасност.

Местният "Ел Тиемпо" съобщи, че самият футболист е спрян да пътува за родината си лично от президента Густаво Петро, който е говорил с посланика на Колумбия във Великобритания Рой Барерас.

Той пък е влязъл в контакт с Диас, за да му каже, че по-доброто решение е да остане в Ливърпул, защото е възможно именно той да е мишената на похитителите.

Трима членове на семейството са на мястото, в северния град Ла Гуахира, както и двама представители на клуба Ливърпул, изпратени там от САЩ - от собствениците на отбора, които са американски бизнесмени.

Тяхната задача е да са в постоянен контакт с Луис, за да знае футболистът какво се случва.

Според информации в Англия, той е в шок от инцидента, а клубът му го е освободил от всякакви ангажименти безсрочно, докато се разреши кризата със семейството му в Колумбия.

В неделя Ливърпул би Нотингам с 3:0 във Висшата лига и играчите на домакините показаха пълна подкрепа към съотборника си след головете.

А мениджърът Юрген Клоп призна, че това е най-трудната подготовка за мач, която някога се е налагало да прави с отбора му.