Легендарният треньор по борба Симеон Щерев е заразен с COVID-19. Съпругата му Мария също има симптомите на заболяването, като двамата се лекуват у дома. 

61-годишният Щерев е един от най-успешните треньори в историята на борбата, като неговите състезатели имат спечелени десетки медали от големи първенства. Той има впечатляващи успехи и като състезател, включително световна титла и бронзов олимпийски медал в свободния стил.

Дълги години специалистът бе личен треньор на Станка Златева, а след това работи за два от най-силните национални отбори в борбата - тези на Русия и Азербайджан.

Междувременно стана ясно, че няма голяма промяна в състоянието на сина на Щерев - Николай. В края на миналата седмица 33-годишният носител на Златния пояс "Дан Колов" е настанен във ВМА.

Борецът е бил интубиран и е поставен на апаратна вентилация, като му е вливана плазма, но състоянието му остава тежко.

"Показателите на Ники се подобряват. Сега чакаме да го свалят от апарата за дишане. Той подцени ситуацията и отиде при лекар, чак когато не можеше да диша. Благодаря на лекарите, сега е по-добре", заяви Симеон Щерев по адрес на сина си, цитиран от "24 часа".