Супербоул не разорачарова и като зрелище, и от спортна гледна точка - ЛА Рамс спечели финала в американския футбол с 23:20 срещу Синсинати Бенгълс, отбелязвайки тъчдауна на победата само 85 секунди преди края.

Играейки на свой терен, на стадиона в Лос Анджелис, тимът бе фаворит за трофея "Винс Ломбарди", но изглеждаше на път да го изпусне след поредното смело представяне на Бенгалските тигри, които бяха аутсайдер през целия си път в плейофите, както и тази нощ.

ВСИЧКО ЗА МАЧА И БОГАТО ВИДЕОСЪДЪРЖАНИЕ ОКОЛО СУПЕРБОУЛ - ТУК

Купър Къп хвана топката за победния тъчдаун, с което сложи венец на невероятен сезон в личен план.

Снимка: Getty Images

Това бе вторият му тъчдаун в мача, а той е най-резултатният играч и в редовния сезон, и в плейофите, в цялата лига. Получи и приза за MVP на Супербоул.

Тежка травма бе на път да засенчи финала една от мегазвездите на НФЛ се контузи по кошмарен начин.

Одел Бекъм падна, след като коляното му се огъна без наоколо да има съперник, и вероятно има сериозно увреждане или скъсване на връзки.

Шоуто на почивката бе великолепно - социалните мрежи, експерти и анализатори го оцениха  като едно от най-добрите в историята. 14-минутен концерт върху набързо издигната сцена с декори и шест мегазвезди.

Доктор Дре, Снууп Дог, Еминем, Мари Джей Блайдж и Кендрик Ламар, се появиха в изникнал отникъде "малък град" на терена по време на паузата между полувремената.

Към тях се присъедини изненадващо 50 Сент, за когото не се знаеше, че е част от спектакъла.

Щоуто на почивката - 6 суперзвезди на една сцена за 14 минути

Снимка: Getty Images

Щоуто на почивката - 6 суперзвезди на една сцена за 14 минути

Снимка: Getty Images

Първите реакции са, че това е било едно от най-зрелищните музикални представяния на почивката на Супербоул, които са традиционна част от мача.

Трибуните бяха пълни със суперзвезди от Холивуд, спортния и политическия живот на Щатите - както подобава на Лос Анджелис и Калифорния. Все пак любимата звездна суета на Америка, която е всичко около самия мач на Супербоул, се завърна в града след 30 години пауза.

Актрисата Мария Бакалова също отбеляза присъствието си на големия мач-спектакъл с публикация в социалните мрежи.

Любопитно, финалът се игра при температури от над 25 градуса в Калифорния, а по същото време десетки хиляди гледаха на огромни екрани из улиците на Синсинати, където бе... минус два градуса. Победата щеше да стопли феновете на Бенгълс, които никога не са виждали отбора им да печели Супербоул (трети опит, трета загуба).

Вместо това трофеят "Винс Ломбарди" отива за Рамс за втори път. 

Мат Стафорд (ЛА Рамс)

Снимка: Getty Images

Контузията на Бекъм

Снимка: Getty Images

Героят Купър Къп с дъщеричката му след мача

Снимка: Getty Images

Фенове на Рамс дълго след края на стадиона

Снимка: Getty Images

Десетки хиляди гледаха мача в студа на Синсинати

Снимка: Getty Images