Олимпийският шампион по бокс в категория до 48 кг от Атланта'96 Даниел Петров-Пинчера е бил приет със сериозни здравословни проблеми в столичната УМБАЛ "София мед", след което е настанен за лечение в Центъра за психично здраве на бул. "Сливница", съобщиха пред Dir.bg негови близки. 

47-годишният варненец, който е световен шампион, двукратен европейски и олимпийски вицешампион от Барселона'92, от няколко години има проблеми с алкохола, които са се отразили на черния му дроб. В "София мед" Петров е лекуван четири дни, но се е наложило да бъде прехвърлен в психодиспансера, тъй като е изпаднал в делир. 

Финалният мач в Атланта, в който Пинчера (в червено) се пребори за златото

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Състоянието му в момента се подобрява, но по лекарско настояване Даниел Петров ще остане на лечение още няколко дни. 

След прекратяването на спортната му кариера, боксьорът работи 12 години в отдел "Тежки престъпления" в Областната дирекция на МВР-София. Петров има две дъщери от двата си брака - 26-годишната Весела и 12-годишната Вероника, но е разделен и с втората си съпруга. Майка му пък е много възрастна и живее във Варна.

"Това не е първото му лечение в психиатрично отделение. През последните години Дани на няколко пъти се нуждаеше от помощ. Той трябва да се пребори със своята зависимост от алкохола, за да не се унищожи", сподели близък приятел на боксьора пред Dir.bg.