Коби Брайънт и дъщеричката му Джиана са положени на необозначено място в гробищния парк Pacific View Memorial Park в Корона дел Марн, близо до Нюпорт Бийч.

Той е частен, услугите му са много скъпи и популярни (макар едва ли - желани) от знаменитости, които живеят в околните населени места, недалеч от Холивуд и Лос Анджелис. Една от тези услуги, до която прибягват понякога състоятелни фамилии, е гробовете да са необозначени.

Няма никаква маркировка или име, а на места - дори и паметници или плочи, които да указват кой е положен там.

Такъв дълги години бе случаят с Джон Уейн, холивудска легенда, починал през 1979 г. Едва през 2005-а наследниците му дадоха разрешение малка бронзова плоча, която е сложена директно в тревата и не се вижда от разстояние, да указва мястото.

Смята се, че великият актьор не е единствена знаменитост, която лежи в Парка с гледка към Тихия океан.

Наоколо е Ориндж Каунти - местност, в която живеят или са живяли огромни фигури от шоубизнеса и спорта. Но за някои от тях само се предполага, че са погребани там, защото паркът има споразумение с властите да не се предлага в публичен регистър списъкът на клиентите му.

През миналата седмица, на церемония в тесен кръг и без никакви външни хора (още по-малко - медии), там са погребани Коби и Джиана. Семейството на баскетболната легенда живее в Нюпорт, недалеч от мястото. А католическата църква Our Lady Queen of Angels, отстояща на по-малко от километър от там е тази, в която Коби, съпругата му Ванеса и децата им са посещавали неделните служби.

Всички наоколо ги познават, а собственикът на гробищния парк е личен приятел на Брайънт.

Интересът към Pacific View Memorial Park изведнъж стана огромен в интернет, след като вестник "Лос Анджелис Таймс" разкри за това, че Коби и Джиана са погребани там. Очаква се да има и опити на фенове да влязат в парка и да търсят точното място, където са положени двамата.

Според изданието обаче, няма как да го намерят, защото не е маркирано.

Наоколо са погребани (по неофициални данни, разбира се) музикантите Джеф Ханеман, Боби Хетфийлд и Кевин Дюброа, синът на Франклин Рузвелт - Джеймс, основателите на най-голямата верига ресторанти в Калифорния Боб Виан и Джон Гаярди, както и футболни легенди.

На 24 февруари в залата на Лос Анджелис Лейкърс - "Стейпълс Сентър", ще има поклонение. На него няма да присъстват фенове, а само хора с покани. Хората, които няма да могат да влязат в залата, се очаква да се тълпят пред нея.

Мъката по загиналата суперзвезда в града и околностите е голяма - Брайънт изкара цялата си 20-годишна кариера в Лейкърс и спечели пет титли с отбора.

 

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Снимка: Getty Images/Guliver Photos