Виктор Илиев записа рекорден сенчъри брейк в българския снукър в официален турнир от календара на БФ Снукър. Илиев реализира 141 точки и то във финала на турнира срещу своя най-голям съперник Георги Величков.

С този брейк той записа и победа с 4:2 фрейма в третия ранкинг турнир от сезона, който се изигра в спортен клуб "Академията - Арена Запад". Финалът бе ръководен от световноизвeстния съдия по снукър Десислава Божилова.

Георги Величков, който беше спечелил първите два турнира от календара, започна силно във финала и поведе с 2:1 фрейма. След това дойде големият брейк от 141 точки на Виктор Илиев, с което резултатът стана 2:2, а малко по-късно два халф-сенчъри брейка от 85 и 77 оформиха крайния резултат 4:2.

Напълно заслужен успех за 19-годишния Виктор Илиев, който записа първа победа над Георги Величков през настоящия сезон. В полуфиналите Виктор надигра с 3:2 фрейма 14-годишния Максим Костов, който също има голям прогрес в представянето си последните турнири.

В съботния ден също имаше сенчъри брейк от 103 точки, дело отново на Илиев при победата с 3:0 над Денис Иванов. В другата част на схемата Георги Величков се справи с 3:0 над Теодор Чомовски в полуфиналите и с 3:2 над Георги Геогриев в много оспорван мач от 1/4-финалите на турнира.