Марк Кавендиш е на 37 години и не попадна в отбора на "Куик-Степ Алфа Винил" за "Тур дьо Франс" тази година, оставайки сред резервите, но въпреки това не мисли за отказване от спорта. Британецът има недовършена работа и заяви, че се намира в най-добрата си форма за последното десетилетие.

Роденият на остров Ман колоездач дели с легендата Еди Меркс рекорда за най-много етапни победи в Обиколката на Франция. И двамата имат по 34, като Кавендиш все още може да оглави тази класация еднолично. Спринтьорът е двукратен носител на зелената фланелка на Тура, която се дава на победителят по общ брой точки в реномираната надпревара.

"Знам, че ще побеждавам отново. Единственото, за което съжалявам е, че знам, че бях във форма за победа в "Тур дьо Франс". В най-добрата си форма съм може би за последното десетилетие. И не се виждам в пенсия. Докато мога да побеждавам, ще продължа да карам", каза британецът в интервю за ВВС.

Днес Обиколката на Франция продължава с шестнадесетия етап на тазгодишното издание - 178.5 километра от Каркасон до Фуа, след като вчера участниците в състезанието имаха почивен ден.