Съдът в Барселона отхвърли жалбата на прокуратурата и остави Дани Алвеш на свобода.

Бившият играч на Барса и капитан на бразилския национален тим бе осъден на 4 години и половина затвор за изнасилване, но излезе под гаранция докато тече неговото обжалване.

Алвеш бе пуснат срещу гаранция от 1 милион евро, но прокуратурата обжалва това решение и поиска бившият футболист да остане в намиращия се на 40 километра от Барселона затвор "Брианс 2".

Завоювалият 41 трофея в професионалния футбол играч прекара над година в ареста докато тече делото срещу него, а малко след научаването на своята присъда на първа инстанция, той бе пуснат срещу парична гаранция.

Освен това на Алвеш са отнети и двата паспорта, като също така му е наложена забрана да доближава на по-малко от километър от дома на потърпевшата. Той също така няма право да търси какъвто и да е контакт с нея.

Съдът е преценил, че няма опасност Дани Алвеш да се опита да избяга или скрие, заради което бе отхвърлена и жалбата на прокуратурата.

Още утре се очаква Алвеш да се яви в съда за нови показания, като версията на бившия футболист остава, че сексът между него и потърпевшата е бил по взаимно съгласие.