Двукратният шампион на "Тур дьо Франс" спечели един от най-интересните етапи от началото на тазгодишната обиколка, триумфирайки в 11-ия.

Планинските изкачвания от Ево-Ле-Бен до Ле Лиоран в общо 211-километровата дистанция позволиха на лидера в класирането Тадей Погачар ("ОАЕ") да се откъсне 31 километра преди края.

С много добро темпо обаче датчанина от "Висма-Лийс а Байк" го застигна и двамата завършиха заедно, като във финален спринт с минимална разлика спечели именно шампионът. Това е първа етапна победа за Вингегор и неговия отбор в тазгодишния Тур и общо четвърта негова в кариерата.

На трета позиция, на 25 секунди финишира Ремко Евенепул от "Судал-КуикСтеп", а на 55 секунди заради късно падане четвърти остана Примож Роглич от "Бора".

В генералното класиране Погачар остава лидер, като той увеличава преднината си пред втория Евенепул и тя вече е 1:06 минута. Третото място е за Вингегор на 1:14 зад лидера, а четвърти Роглич на 2:45 минути. Десетката допълват Жоао Алмейда, Карлос Родригес, Микел Ланда, Адам Йейтс, Хуан Аюсо и Джулио Чиконе.

12-ият етап от Обиколката на Франция е в четвъртък, като той е равнинен между Орияк и Вилньов-сур-Лот.