Българската скиорка Ева Вукадинова си изля душата в социалните мрежи ден, след като втрещяващ инцидент я спря по време на първия манш от слалома в Пекин 2022. Докато нашата представителка караше между вратите, там се появи човек от поддръжката на пистата, който напълно я разконцентрира и тя спря.

Оказва се, че този мъж е прибирал забравен инструмент (парче желязо, както тя го нарече), но е необяснимо как това може да се случи на олимпийско състезание и някакъв страничен човек да влезе по време на спускане по трасето на състезател.

Вукадинова, само на 20 години и в първата си Олимпиада, написа в Инстаграм как се чувства и отправи въпроси:

"Още не мога да повярвам на това, което се случи,

Първо - страшно много емоции преминават през мен. Не мога да опиша как се почувствах в края на първия манш на състезанието. Естествено, че си помислих:

Защо се случи на мен? Защо не на някоя от топ 30 състезателките, например? И може ли някога да се случи такова нещо на някоя от тях? Честно ли е това?

Не знам отговорите. Знам, че дори с фрактура на ръката, опитах да карам добре, преди този човек да влезе и да остави парче желязо на вратата. Показах на себе си, че мога да се справя с всичко.

Разбира се, аз идвам от малка ски нация, но ще си кажа какво мисля. Да, получих право на второ каране, но всички знаят, че това не може да е същото. Да ида до долу, после да се кача горе със ските ми, да стартирам отново незабавно... Да, може и да не съм от елитните състезателки или да се боря за подиума, но и аз работих здраво, за да съм на Олимпиадата.

Не заслужавам ли поне равен шанс с останалите?

Разочарована е меко казано. Не мога да повярвам, че това се случва на спортен форум, какъвто са олимпийските игри.

Благодарна съм, че поне не си счупих краката на онази врата.

Едно нещо е да поправяш нещо по пистата, а друго - да оставиш метален къс на вратата. И да претендираш, че това е нещо напълно нормално.

Тъжна съм, но и се гордея, че се преборих с всичко това.

Нищо не може да ме събори, усмивката няма да слезе от лицето ми.

Благодаря на всички за подкрепата!

Ева."