Големият български фоторепортер Иван Григоров - всевиждащото око на Dir.bg, е запечатал уникални кадри от Световното първенство по художествена гимнастика във Варна през 1987 г.

"Това е малка част от снимките, които подготвих и предложих да бъдат показани на предстоящото Световно първенство по художествена гимнастика в София.

За съжаление, те не бяха пожелани, видени и разгледани от хората, които отговарят за събитието в "Арена Армеец". А тези кадри са една различна картина от последното световно първенство по художествена гимнастика, състояло се в България - Варна 1987 г.", разказва Григоров.

Снимка: Иван Григоров

Във фотосите, освен успехът на нашите момичета и треньори, са запечатани и напрежението, болката и емоциите, които е трудно да бъдат видени от зрителя на трибуните, и мислех, че щеше да обогати по свой начин тежката шестдневна състезателна програма в залата.

ГАЛЕРИЯ СЪС СНИМКИТЕ ВИЖТЕ ТУК!

Един от аргументите на главния фактор беше, че имало забрана да се показват успехите на нашите момичета!?! Струва ми се странно да пренебрегнеш уникални снимки, свързани не само с нашия успех тогава, а даващи една разностранна и различна картина на това първенство и този спорт.

Изглежда не е добре за някои да се напомня, че нашата художествена гимнастика има сериозно, да не кажа блестящо минало. Което не започва от днес. Нито от нас и от "автопортретите" и селфитата", които си правим сами...

Снимка: Иван Григоров