Световният шампион за 2008 година Хамилтън, който стартира от първа позиция, беше най-бърз на пистата "Сочи Автодром" с време 1:31.50.744 час и записа четвърти пореден успех.

С триумфа си днес той стана едва четвъртият пилот в историята, който постига девет победи в рамките на един сезон. Така Хамилтън се изравни с легендарния си сънародник Найджъл Менсъл с 31 победи във Формула 1 и дели шестото място във вечната ранглиста по този показател.

На второ място на 13.657 секунди се нареди Нико Розберг (Германия) също от "Мерцедес". Розберг излезе извън пистата още на втория завой след старта на състезанието, след като не успя да удържи колата при агресивна маневра срещу Хамилтън. Той трябваше да посети в бокса заради проблем с гумите още в края на първата обиколка, след което излезе последен на пистата.

Той кара без смяна на гумите в оставащите 52 рунда и успя да си проправи път до второто място. Трети на 17.425 секунди завърши Валтери Ботас (Финландия) с "Уилямс", който за пети път през сезона заслужи място на подиума.

Хамилтън пък се утвърди на върха с 291 точки, пред Розберг с 274 точки и останалия седми в Сочи Даниел Рикардо (Австралия) с "Ред Бул" със 199 точки. С двойната победа днес "Мерцедес" си осигури първа титла при конструкторите три кръга преди края на кампанията, прекъсвайки доминацията на "Ред Бул" от последните четири години, предаде БТА.

Преди старта на състезанието пилотите запазиха минута мълчание в знак на почит и подкрепа към французина Жул Бианки от "Маруся", който остава в болница в критично състояние след инцидент по време на Гран при на Япония миналата неделя.