Розберг измина 71-а обиколки за 1:30:02.555 час и победи своя съотборник Люис Хамилтън (Великобритания), който остана втори на 1.457 секунди. За германецът това беше пета победа за сезона, докато Хамилтън има 10.

Розберг водеше от началото на състезанието. Той стартира от първа позиция, а в последните 20 обиколки увеличи преднината си пред Хамилтън. Така той сложи край на серията на Хамилтън от пет поредни успеха във Формула 1.

Хамилтън губеше със 7 секунди от своя съперник 43 обиколки преди края на състезанието, но успя да стопи пасива си на две секунди пет обиколки по-късно. До края обаче Розберг продължи да доминира и стигна до крайния успех.

Германският пилот на "Мерцедес" намали изоставането си от своят съотборник в класирането при пилотите на 17 точки преди последния старт в Абу Даби на 23-и ноември. Британецът има 334 точки, а Розберг - 317. В Абу Даби обаче се дават двойни точки - 50 за първо място и 36 за второ място.

Хамилтън се нуждае само от второ място в последното състезание, за да завоюва втора световна титла в кариерата си. Отборът на "Мерцедес" направи рекорд от 11 състезания в един сезон, в които болидите на тима заемат първо и второ място.

Предишното постижение беше 10 на "МакЛарън" от 1988 година. Тимът изравни и върховите постижения на "Ферари" и "МакЛарън" от 15 победи в една година. Трети на пистата "Интерлагос" пред родна публика се нареди Фелипе Маса от "Уилямс", който завърши на 41.031 секунди след победителя.

В класирането следват Дженсън Бътън с "МакЛарън", четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) с "Ред Бул" и двата болида на "Ферари" - Фернандо Алонсо и Кими Райкьонен. Даниел Рикардо (Австралия) с "Ред Бул", който е трети в класирането при пилотите, отпадна в 40-а обиколка заради технически проблем.