Това прогнозира бившият съотборник на германеца Марк Уебър, който сега кара за "Porsche" в световния шампионат за издръжливост (WEC).

Противно на очакванията, австралиецът запази доброто си отношение към Фетел, който му открадна победата в Малайзия 2013 и заради когото Марк беше редовно ощетяван от шефовете на "Red Bull" през годините, в които двамата бяха съотборници.

"Фетел не е глупак, той напусна "Ред Бул" защото е имал нужда от нова мотивация и промяна" – обясни Марк пред "The Herald Sun", цитиран от Фокус.

"Ясно е, че на "Ред Бул" Себастиан няма да им липсва, това не е важното, важното е, че когато искаш да направиш нещо ново, нещо различно, то трябва да се пробваш на ново място. Затова смятам, че решението му да премине във "Ферари" е правилно, там ще се чувства по-добре.

Със сигурност обаче опитът на Фетел ще липсва на "Ред Бул", особено при развитието на новия болид RB11. Въпреки това очаквам, че Даниел Рикардо ще се справи със задачата да е лидер на отбора. Факт е, че се прекъснаха някои важни връзки в тима – напуснаха някои важни фигури. На мен ще ми е интересно да видя как ще се развие новата кола през целия сезон, а не просто да видим какво може RB11 в началото на годината.

Ясно е, че "Мерцедес" са фаворити, миналата година бяха много силни и сега очаквам отново много силен старт за Хамилтън и Розберг", завърши Уебър.