Себастиан Фетел напуска "Ферари" в края на сезона. Германецът трябваше да донесе слава и световни титли на Скудерията, подобно на един друг свой сънародник, но това не се случи и най-доброто му класиране бяха двете последователни втори места през 2017 и 2018 година.

Този сезон болидът на италианците не е достатъчно добър и категорично не отговаря на традициите на великия отбор, а това води до допълнително напрежение, което ескалира в Барселона миналата неделя.

"Случващото се между Фетел и "Ферари" е трудно за гледане в момента. И двете страни знаят, че краят е близо. Разводът им е в този период, в който документите са подписани, но липсва крайното решение. Наистина е странно", коментира директорът на Формула 1 Рос Браун в традиционната си рубрика за официалния сайт на надпреарата.

 "Химията между даден пилот и отбор е изключително важна. А в ситуация, в която пилотът знае, че вече не е желан, започват да се появяват пукнатини. Тогава отборът трябва да се справи по възможно най-добрия начин. От личен болезнен опит знам, че състезателите могат да създадат много проблеми в подобна ситуация", добавя още Браун.

След пет старта от сезон 2020 Фетел е на единадесета позиция в класирането с актив от 16 точки.