Булдогът на Люис Хамилтън - Роскоу, е създал проблеми на съотборника на англичанина в "Мерцедес" Валтери Ботас.

Любопитното животно е душило около кемпера на финландеца на "Силвърстоун" и му е оставило миризливо послание миналата седмица, заради което самият Валтери призна.

Третият в генералното класиране на Формула 1 побърза да уточни, че не е давал месо на кучето на съотборника си, тъй като то е на веган диета, наложена от Хамилтън.

"С Люис сме съседи и миналата събота Роскоу остави голямо л**но пред вратата на кемпера ми. Правих барбекю вечерта и то винаги идва да подуши какво се пече, но никога не съм му давал", заяви с усмивка Ботас.

Хамилтън се усъмни: "Не ти вярвам, защото Роскоу остави някои много миризливи следи след това".

35-годишният британец разказа какво е да живееш в кемпер по време на състезанията във Формула 1 - мерки, наложени заради пандемията от коронавирус за ограничаване на риска от разпространение на заразата.

В кемпера Хамилтън е с кучето си и с треньорката си Анджела Кълън. Споделя, че е изработил малко място, което е превърнал в студио за музикални записи.

"Кемперът се разширява и имам своя собствена стая. Мога и да правя музика вътре. Имам Плейстейшън и обичам да играя онлайн. Миналия уикенд играх Call Of Duty с Пиер Гасли. През останалото време гледам филми, физически упражнения вечер. Не излизам с никого, особено в тези времена. Ако бяхме в тези условия през миналата година, вероятно щяхме всички да направим общо барбекю", разказва Люис.

Съотборникът му Ботас е в кемпера си с гаджето Тифани Кромуел, която е австралисйка колоездачка.

"Много ми харесва, като на къмпинг е. В европейските състезания винаги стоях в хотел, но мисля в бъдеще да запазя кемпера. Така правих преди в картинга и имам хубави спомени. Да, сега е различно, но ми харесва да съм тук с приятелката ми. Тя приготвя вечеря, а аз правя барбекю и е много хубаво. Можем да гледаме филми и да релаксираме, което е важно заради напрегнатите състезания. Другото хубаво е, че ограничавам максимално пътуването към пистата", радва се Валтери.