Фернандо Алонсо има две титли във Формула 1, но и двете бяха завоювани преди преминаването му в отбора на "Ферари". Себастиан Фетел също отиде в легендарния отбор с реномето на първенец на света, при това четирикратен, но след това не успя да повтори постиженията си с червения болид.

39-годишният Алонсо, който ще се завърне при най-добрите през следващия сезон, коментира сходната ситуация, в която се намираха и той, и Себ.

"Всички идваме във "Ферари" с големи очаквания. Това е легендарен и специлен отбор от Формула 1. Въпреки че не спечелих титлата с тях, натрупах много опит, и то положителен. Фетел също ще запази добри спомени от отбора, но и двамата не разполагахме с точната кола в точното време", обясни испанецът, който за последно се подвизаваше в сериите "Индикар". 

"Ако подпишеш с "Ферари", то очакваш, че можеш да спечелиш титлата. Фетел вероятно е очаквал същото, след като вече бе четирикратен световен шампион, но понякога просто късметът го няма. Точно поради това известно време избягвах Формула 1 и започнах да се състезавам в "24-те часа на Льо Ман". Опитах да спечеля всичко, което може да бъде спечелено", каза още Алонсо. 

Той ще се завърне в редиците на "Рено" през сезон 2021. Алонсо спечели и двете си титли точно с френския отбор, а през новия сезон той ще носи друго име - "Алпин".