Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел си тръгва от “Ферари” след шест сезона, в които така и не успя да спечели титлата с италианците. Себ на три пъти завършваше сред първите трима в крайното класиране, но не успя да сбъдне мечтата си и да се нареди до идола си Михаел Шумахер като световен шампион с червения болид.

През следващия сезон бившият пилот на “Ред Бул” ще кара за “Астън Мартин”, както ще се казва “Рейсинг Пойнт”, а в интервю за швейцарското издание Blick заяви, че няма лоши чувства към “Ферари”.

“Когато си в един отбор шест години, понякога нещата се получават, а понякога не. Преминахме заедно през кризата, но пък имахме и хубави моменти”, смята опитният германец.

Фетел обясни ужасяващия за Скудерията сезон 2020 с това, че колата просто не е била достатъчно конкурентна на останалите. “Ферари” завърши на неприсъщото за отбора шесто място в крайното класиране при конструкторите.

За шестте си години в легендарния тим Фетел спечели общо 14 победи, а на два пъти приключваше втори, непосредествено след Люис Хамилтън в крайното класиране на шампионата.