Ръководството на Формула 1 сериозно обмисля промени в правилата, за да избегнат повторение на фиаското от Гран при на Белгия миналия уикенд. Тогава случилото се на пистата "Спа" бе абсолютен фарс, защото състезание на практика нямаше и точките бяха раздадени след общо четири обиколки, като всички от тях бяха зад колата за сигурност заради непрестанния проливен дъжд.

Макс Верстапен спечели старта, следван от Джордж Ръсел, за когото това бе първи подиум в кариерата, а челната тройка бе допълнена от световния шампион Люис Хамилтън.

Мнозина настоящи и бивши пилоти разкритикуваха случилото се. Статистиците пък светкавично изчислиха, че това е било най-краткото състезание в историята.

Според настоящите правила на Формула 1, трябва да бъдат карани поне две обиколки, за да бъдат дадени точки на пилотите. Това се случи в 18:17 часа местно време, когато състезанието официално приключи.

От ФИА категорично отрекоха твърденията, че са пришпорили събитията, подбудени от комерсиални причини, за да може състезанието да приключи и да има точки за пилотите.

Междувременно също така стана ясно, че организаторите търсят начин да компенсират феновете и да им върнат парите за закупените билети.