През март бе обявено, че Лас Вегас за първи път ще приеме състезание от Формула 1, като това ще се случи през 2023 година.

ФИА и американският град официално подписаха своя договор, като надпреварата ще е една от последните през сезона и ще се проведе в края на ноември.

Сега от Формула 1 дадоха повече яснота около състезанието, което ще наруши някои досега установени стандарти. Един от тях е, че това ще е една от редките надпревари, които ще се проведат в събота вечерта.

Пистата е разположена около някои от най-емблематичните сгради в града, на легендарната улица Las Vegas Strip. Ще се развиват скорости от над 340 километра в час до красивите пейзажи, които включват бляскавите хотели и казина.

Свободните тренировки ще се проведат четвъртък (16 ноември), а квалификацията в петък (17 ноември). Ден по-късно е състезанието.

В края на август билетите бяха пуснати в продажба и не е изненада, че интересът към надпреварата ще е огромен. Освен това, всеки който си закупи билет, дава осем долара за новосъздадена фондация за изхранване на хора в нужда.

Президентът на Формула 1 Стефано Доменикали коментира състезанието така:

"Гран при на Лас Вегас ще качи Формула 1 на следващото ниво. Да направим състезание в столицата на развлеченията ни дава възможност да го подготвим по специален начин, който никога не е виждан в нашия спорт досега. Това е най-великата арена в света.

Целият град се тресе от вълнение за състезанието през следващата година. Очаровани сме от интереса в портала ни за регистрация и даренията, които получихме. Ще доставим храна на милиони нуждаещи се. Феновете няма да искат да пропуснат тази надпревара".