Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън се надява да може да кара на състезание от Формула 1 на територията на Република Южна Африка. В момента африканският континент единствен няма старт от календара на най-бързите на своята територия. Последното Гран при в Африка бе именно на южноафриканска територия - през 1993 година, когато Ален Прост с “Уилямс” спечели, следван от Айртон Сена (“Макларън”) и Марк Блъндел (“Рено”).

“Стартът, който наистина много искам да видя в календара, определено е Южна Африка. Надявам се, че когато обявяват следващото ново състезание в календара, ще бъде именно това”, заяви Хамилтън, който вече изрази радостта си от новината, че Лас Вегас ще дебютира във Формула 1 догодина.

“Така или иначе караме на всички други континентi, така че - защо не? А и не на последно място, моито корени са именно оттам, така че за мен би било важно да участвам в старт в Африка”, каза още той.

Междувременно стана ясно, че домашното Гран при на Хамилтън, това на пистата “Силвърстоун”, вече е напълно разпродадено. Всички 142 000 билета за състезателната неделя във Великобритания вече са изкупени от феновете и се очаква псрисъстващите привърженици да счупят досегашния рекорд за най-много присъствали в рамките на един уикенд - 356 000 души през 2021 година.

Стартът на “Силвърстоун” е планиран за 3 юли.