Едно от новите имена във Формула 1 през новия сезон ще е руснакът Никита Мазепин, син на руския милиардер Димитрий.

21-годишният пилот ще кара за тима на "Хаас", но фактът, че получи място заради финансовия ресурс на баща си, със сигурност няма да го направи любимец на феновете.

През новия сезон Мазепин ще си партнира с друго име, което приковава огромен интерес към себе си - Мик Шумахер. Между двамата обаче явно отношенията няма да са най-спокойните, а от това може да съдим по последните изказвания на руснака.

вамата с Мик се познаваме от години, но не сме приятели. Не ме интересува каква е фамилията му, защото, когато затворя визьора на каската, подобни неща не ме вълнуват", заяви Мазепин.

В края на миналата година Никита Мазепин за малко да загуби пилотското си място в "Хаас" заради скандално видео в Инстаграм, на което той седи в колата на седалката до шофьора и опипва по гърдите жена, седнала отзад.

По-късно видеото беше премахнато, самият пилот се извини, а отборът започна вътрешно разследване. Тази изцепка предизвика сериозен отзвук сред феновете, а мнозина призоваха руснакът да бъде изгонен от "Хаас".

Със сигурност около кареирата на Мазепин във Формула 1 няма да е скучно.