Свободните места за следващия сезон на Формула 1 останаха само четири, след като Юки Цунода продължи своя договор с "Алфа Таури".

22-годишният японец ще стартира своя трети сезон с отбора, макар това да бе поставено под съмнение заради неубедителната до момента 2022-а за Цунода.

Той безспорно е сред най-талантливите пилоти, произлезли от академията на "Ред Бул", но в състезанията Цунода прави доста наивни и леки грешки.

От "Алфа Таури", който е дъщерен на "Ред Бул" отбор, ще продължат да разчитат на японеца, като не е маловажен и факторът, че участието на Цунода значително повишава интереса към Формула 1 в родината му.

В миналия сезон, който бе дебютен за него, Цунода завърши на 14-о място с 32 точки, записвайки престижните шесто и четвърто място.

Настоящият сезон не е толкова успешен за него, като с оставащи шест състезания до края, той има 11 точки в актива си, а вече в 11 поредни старта не е записвал никакъв актив.

Така с преподписването на Цунода, вече 16 от 20-те места за сезон 2023 са заети.

Въпросителните остават с това дали китаецът Гуаню Джу ще продължи да е съотборник на Валтери Ботас в "Алфа Ромео", втори пилот се търси и в "Алпин Рено", както и в отборите на "Хаас" и "Уилямс".