Люис Хамилтън вече е №1 по победи във Формула 1, но около бъдещето му продължава да се спекулира, защото все още не е подписал нов договор с "Мерцедес".

Шефът на отбора Тото Волф видя в поредното постижение на шесткратния световен шампион добра възможност да се пошегува с постоянно разискваната тема за новата сделка.

"Ще ни излезе доста скъпо да го задържим. Вече обмисляме как ще продадем част от инвентара, а също така може да отдадем под наем някои от сградите на заводите, които притежаваме, за да съберем пари за новия му договор", каза Волф след вчерашната победа на Хамилтън в Португалия.

 Рекордьорът е спечелил 71 от общо 92 победи зад волана на "Мерцедес". Последната информация за преговорите му с отбора гласи, че той иска да остане с цената на тригодишен договор на обща стойност 120 милиона паунда. 

"Кой ли би си помислил през 2013 година, когато започнахме този проект с Люис, че той ще стигне до 92 победи? Изглежди почти сюреалистично. Всичко е благодарение на абсолютната му страст, енергия и всичко, което дава на спорта. Талантът и уменията му просто изпъкват", добави ощe Волф.

Британецът се е устремил към четвъртата си поредна световна титла, докато "Мерцедес" е съвсем близо до седмата си поредна такава при конструкторите.