Новият шеф на “Уилямс” Йост Капито разкри, че е наясно с възможността Джордж Ръсел да напусне отбора след края на сезона, за да премине в “Мерцедес”. Младият британец направи фантастично каране като заместник на Люис Хамилтън в Бахрейн миналия сезон, като единствено грешки в бокса го лишиха от сигурно място на подиума и дори победа. 

23-годишният пилот ще започне третия си сезон в болид на “Уилямс”, който реално може да се окаже и последен за него в славния някога отбор, който бе истинско страшилище във Формула 1 през 80-те години на миналия век.

“Той е страхотен човек, открит е и показва какво точно иска от отбора. Самочвуствието му скочи, след като кара за “Мерцедес”. Истински професионалист е, което се вижда рядко на подобна на неговата възраст. Вярвам, че един ден ще бъде световен шампион”, каза Капито. 

“Нека видим как ще се развие ситуацията и дали той ще остане в “Уилямс” следващия сезон”, отговори той на въпрос за бъдещето на Ръсел, като добави, че е наясно, че младата звезда може да напусне в посока “Мерцедес” след сезона.