Мик Шумахер, синът на седемкратния шампион във Формула 1 Михаел, ще дебютира в състезателния болид на "Ферари" на 2 април. Наследникът на най-успешния пилот в историята на състезанието ще пътува за Бахрейн, където през уикенда е вторият старт от сезона.

Именно там е и надпреварата във Формула 2, където Шуми-младши ще кара за "Према Рейсинг", дъщерния отбор на "скудерията".

След което ще остане с екипа на "Ферари" за тестове на болидите на двата отбора.

Във вторник, 2 април, 20-годишният германец ще тества на пистата болида, с който се състезава първият пилот на италианския отбор и негов сънародник Себастиан Фетел.

Това ще е първата му изява в кола от Формула 1. Тя може да се счита за исторически момент, въпреки че няма да е официална.

Тестовете ще продължат и в следващите месеци от сезона, като шефовете на "Ферари" се надяват бъдещето на Мик да е сходно с кариерата на баща му.

50-годишният Михаел Шумахер продължава мъчително възстановяване след инцидента на ски, който нанесе тежки увреждания на мозъка му преди повече от 5 г.

За състоянието на легендата се знае малко, но със сигурност той би бил щастлив да гледа сина си в болида по пистите на Формула 1.