Пиер Гасли, който донесе първа френска победа във Формула 1 от над две десетилетия, е готов да се върне в отбора на "Ред Бул".

Пилотът на "Алфа Таури" изненадващо триумфира на "Монца", след като се възползва от грешки и повреди на фаворитите, и направи поредното си впечатляващо каране в последните седмици.

Шокиращата победа на Пиер дойде 13 месеца след като той бе уволнен от "Ред Бул" заради слаби резултати и понижен да кара за по-непретенциозния отбор.

Триумфът идва и в период, в който неговият заместник Александър Албън се представя слабо на второто пилотско място на "Ред Бул", като се затруднява дори да достига темпото на своя съотборник Макс Верстапен, макар и двамата да са с еднакъв болид. В момента Гасли е само на пет точки в генералното класиране зад Албън, макар и със значително по-бавна кола.

"Ред Бул" вече на няколко пъти обяви, че обмисля смяната на тайландеца, но с условието, че ще му даде още време да се докаже. Гасли коментира слуховете.

"Мисля, че съм готов, но не аз вземам решението. Всичко, което правих, след като ме върнаха в "Торо Росо", бе да се фокусирам върху себе си и да покажа какво мога. Настройката ми е правилна и се радвам, че това се видя в представянето ми. Напоследък имаме много добри квалификации и състезания. Ще видим какво ще стане.

Има много силни пилоти в "Торо Росо". Радвам се, че съм един от тези, които успя да донесе победа на отбора. Предполагам, че силните резултати трябва да се наградят с нещо, но ще видим какво ще стане. В момента не е нещо, за което мисля. Наслаждавам се на момента, защото е първата ми победа във Формула 1. Ще мисля за другото след това", завърши щастливият французин.