Двубоят се игра на стадион "Локомотив" в столичния квартал Надежда пред около 100 зрители. Съставът на "железничарите" в този двубой бе изграден предимно от юноши на клуба, както и от футболисти, които не намират място в първия отбор на тима. И двете попадения за гостите от Микрево бяха дело на Жежев, докато голът за Локомотив бе реализиран от Манолов.

Двубоят започна в доста бавно темпо, като играта в началните минути се водеше предимно в центъра на терена. В 16-ата минута дойде и първата опасност в мача, след като Мицански върна нескопосано към вратаря си, Малинов стигна първи до топката и опита да прехвърли Димитров, но встрани от вратата. Първият точен удар в мача пък дойде в 22-ата минута, когато Йорданов стреля по земя, но право в ръцете на вратаря на "железничарите".

В 25-ата минута пък, топката попадна в Станков в наказателното поле, но той от непосредствена близост нацели гредата. Така дойде 29-ата минута, когато Кепов овладя след изпълнение на тъч и подаде за Жежев, който с красив и силен удар от около 28 метра откри резултата. След гола темпото на игра отново спадна, но в края на полувремето имаше още няколко интересни ситуации пред двете врати. В 40-ата минута Манолов навлезе в наказателното поле и шутира с десния крак, но стражът на Малеш улови.

4 по-късно капитанът на гостите Атанас Атанасов стреля от дистанция, но над вратата. Нов гол до края на първата част обаче не падна и така двата тима се оттеглиха на почивка при минимален аванс за тима на Малеш.

Втората част стартира ударно за "железничарите", които възстановиха статуквото само 2 минути след подновяването на играта. Тогава Велев овладя на левия фланг и шутира, топката срещна и лявата греда и попадна в Манолов, който я прати в мрежата на Димитров за 1:1.

15 минути по-късно обаче, Жежев овладя около центъра на терена, напредна няколко метра и стреля, Вато Милчев опита да боксира, кълбото се плъзна по ръцете му и влезе в мрежата за 2:1. След това попадение Локомотив продължи да играе по-добре и последваха удари на Манолов, Райков и Велков, които обаче не доведоха до промяна на статуквото. Така се стигна до 72-ата минута, когато Манолов овладя на десния фланг и изведе Донев сам срещу Димитров, бранител на гостите подложи крак и изчисти, кълбото срещна гредата, след което защитник на Малеш изпревари Донев за добавката и опасността премина.

В последните 10 минути домакините се поумориха, въпреки че разполагаха с повече резерви, което даде шанс на гостите да притесняват още резервата Вато Милчев. В 82-ата минута Мицански шутира от около 30 метра, ала стражът бе на място и спаси, след което трябваше да се намесва и след удар на Жежев.

В 87-ата минута пък, Станков навлезе в наказателното поле и намери номер 7 от състава на гостите, който стреля топката се удари в дясната греда и се върна в състезателя на Малеш, който добави, но Милчев този път спаси. Последното по-интересно положение дойде в 89-ата минута, когато Манолов получи в наказателното поле, но стреля право в ръцете на Димитров.

Нов гол до края на мача обаче не падна и така Малеш се наложи над Локо (София) с 2:1 в контрола, играна на стадион "Локомотив" в Надежда, съобщи Novsport.