Пенев поясни, че от сметките му отпадат двете големи звезди и движеща сила в нападението на тима Янис Зику и Жуниор Мораеш, предаде livesport. Стратега поясни, че и той не е наясно с бъдещето на румънския нападател, който е спряган за трансфер в чужбина тази зима.

"Трябва да питам ръководството дали Зику остава при нас", обясни Пенев.

"За мача в Плевен ще разчитам повече на резервите и младите, за да мога да видя в какво състояние са. Зику е освободен за почивка, а Мораеш е контузен и отпада от отбора".

"Има вариант Антон Костадинов да играе отново на "Българска армия", зависи как ще се представи в контролите."

До този момент Тони Костадинов играеше под наем в Чавдар Етрополе.

Пенев също така ще "преслуша" останалите футболисти на ЦСКА, които са преотстъпени в тима на Академик. Това Димитър Пенев ще стори по време на контролата срещу Спортист Своге, която клубът ще изиграе до края на годината. Няма нищо конкретно и относно звездите на Черноморец, към които ЦСКА изпитва сериозен интерес.

"Ще трябва да попитаме президента какво са му предложили мениджърите", бе лаконичен Пенев.

По повод изказването на Бойко Борисов спонсорът, който премиерът намери за ЦСКА, Димитър Пенев коментира шеговито.

"Много е радващо защото, левскарите малко си вирнаха носовете, не че са ни застигнали по точки. Нека и ние се порадваме, че ще си имаме спонсор".

Според Пенев на дневен ред не е стоял въпросът, касаещ бъдещето на капитана Тодор Янчев, който обра доста критики след мача с Лудогорец.

"На Тошко Янчев ще разчитаме за следващия полусезон. Всеки футболист прави грешки, колкото и да е опитен. Ще разчитам на него, никога не е ставало дума за освобождаването му".