Според изданието, каталунците са проявили интерес към 34-годишния нападател, тъй като могат да го привлекат като свободен агент. Барселона възнамерява да предложи 2-годишен договор на футболиста, на стойност 5-милиона паунда на сезон.

Ръководството на лондончани също предложи нов контракт за 2 години на Дидие Дрогба, но очевидно нападателят възнамерява да напусне "Стамфорд Бридж" през лятото.

През изминалите няколко месеца се заговори, че играчът ще премине в Шахнай. Този трансфер може би е най-изгоден за Дрогба, но изкушението да играе в Европа, за Барселона и заедно с Лионел Меси, може да се окаже много по-силно.

"Това, от което се нуждае отборът е атакуващ играч, който има присъствие и сила, за да притеснява защитниците на съперниците. Дрогба притежава тези качества и е един от футболистите, които клубът търси", заяви източник от Барселона.

Дидие Дрогба се състезава за Челси през последните 8 сезона, но новият треньор на каталунците Тито Виланова търси нападател с профила на национала на Кот д'Ивоар, информира Гонг.

В Испания: Бербатов вариант за атаката на Барса