Близкото до каталунския клуб издание съобщава, че наследникът на Хосеп Гуардиола иска на всяка цена да привлече типичен централен нападател на "Ноу Камп", тъй като отсъствието на Давид Вия заради травма през този сезон показа липса на алтернатива на този пост и коства много на отбора.

Според медията, първи в листа на настоящия помощник на Пеп е голмайсторът на английската Висша лига Робин ван Перси, чийто контракт с Арсенал изтича след края на следващия сезон. Холандският капитан на "артилеристите" обаче ще има разговори с ръководството идната седмица и ако са склони да преподпише договора си, отпада като вариант за Барса.

При това положение на дневен ред идва българинът Димитър Бербатов, който също ще бъде свободен агент догодина и със сигурност ще напусне Манчестър Юнайтед това лято. Митко стана голмайстор на Висшата лига за миналия сезон и заедно с нападателя на Ливърпул Дирк Каут е алтернатива за каталунците, пише още изданието, цитирано и от английските медии.

То припомня, че през последните няколко години на "Ноу Камп" по сходен начин акостираха Тиери Анри и Хенрик Ларсон, които помогнаха много на Барселона, така че ход с привличането на Бербатов няма да е никак чужд на клубното ръководство. То ще опита да вземе качествен таран за сравнително малко пари, тъй като по-голямата част от предвидените за селекция средства ще бъдат дадени за привличането на силен флангови футболист в лявата зона на атаката.

Първи в списъка за този пост е крилото на Тотнъм Гарет Бейл, допълва още вторият по дълголетие спортен ежедневник в света, съобщи Novsport.

Бербатов не искал да напуска Англия на всяка цена


И Ливърпул се бключи в борбата за Бербатов

Дилемата на Бербо: "Канарчета" или "орли"