31-годишният футболист играе за страната си от 2003-а година насам и до момента е записал 78 мача.

Той обяви позицията си във връзка с предстоящото разследване на Футболната асоциация на Англия срещу него във връзка със скандала за расизъм. Тери трябва да се изправи пред трибунал на ФА днес във връзка със скандала с Антон Фърдинанд от Куинс Парк Рейнджърс, въпреки че през юли беше оправдан по същото обвинение от граждански съд.

"Обявявам своето отказване от националния отбор. Искам да благодаря на всички мениджъри на националния отбор, които са ме викали 78 пъти“, се казва в обръщение на Тери.

"Да играеш и да бъдеш капитан на страната си е мечта за всяко момче и за мене наистина беше чест. Винаги съм давал всичко от себе и сега сърцето ми се къса при това решение".

Ако Тери бъде признат за виновен по обвиненията в расистки обиди спрямо Антон Фърдинанд, то го грози дълго наказание. Така се оказва, че последната му среща за Англия е била победата с 5:0 над Молдова в началото на септември.

"Правя това изявление преди решението на Футболната асоциация, защото въпреки че бях оневинен от съда, очаквам да направят позицията ми безпредметна“, каза още Тери, чийто проблем се оказа и решаващ за напускането на италианския мениджър на отбора Фабио Капело през февруари, припомня Гонг.