След поделените точки, двата тима се смъкнаха с по една позиция във временното класиране. Челси вече е трети, с три точки по-малко от лидера Манчестър Юнайтед и точка след Сити. Ливърпул пък вече е 13-ти, след като бе изместен от Стоук Сити, който записа успех с 1:0 над КПР.

Двата тима започнаха с доста промени в съставите си, като за лондончани в игра се завърна Джон Тери, който изтърпя наказание от четири мача заради расисткия скандал с Антон Фърдинанд. В Ливърпул пък не можеха да разчитат на титулярния си бранител Мартин Шкъртел заради травма, което наложи пускането в игра на ветерана Джейми Карагър.

Домакините от Челси започнаха по-добре мача и през първата част бяха по-опасният тим на терена. Именно през първите 45 минути, тимът на Роберто Ди Матео поведе в резултата. След изпълнение на корнер в 21-ата минута, Даниел Агер изпусна Тери, който с глава заби топката в мрежата на Брад Джоунс.

Шест минути преди края на полувремето, Тери получи сериозна травма в коляното и трябваше да напусне принудително терена. Централният бранител се контузи, след като Суарес падна неумишлено върху крака му, което не му позволи да продължи срещата.

През втората част, мениджърът на гостите Брендън Роджърс промени схемата си на игра, което доведе до сериозна промяна в поведението на "червените". Гостите стигнаха до изравняване също след статично положение. След центриране от ъглов удар, Джейми Карагър отклони с глава топката към далечната греда, където Суарес я довкара във вратата на Петър Чех, предаде Гонг.

С основна вина за попадението бе Рамирес, който покри засадата и не успя да се справи със Суарес. В заключителните минути на мача, Ливърпул бе по-креативният и опасен състав на терена.

Луис Суарес и Хосе Енрике имаха стопроцентови възможности, но и при двата случая Петър Чех се оказа непреодолим.

В друг мач от днес, Уест Хем се наложи с 1:0 като гост на Нюкасъл. Голът за „чуковете“ отбеляза Кевин Нолан през първата част.

Златната резерва Джеко отново спаси Сити


szólj hozzá: Chelsea vs Liverpool - 1-1 (All Goals)