"Бербатов е фантастичен играч, гледал съм го много, казвал съм го и преди и още мисля същото. Сега си спомням, че правих интервю със Сър Алекс точно през септември, когато подписваше с Бербатов. Попитах какво го е накарало да преследва подписа на Бербатов толкова горещо.

Тогава той ми обясни, че го взима, тъй като Манчестър е бил предвидим с играта си само по крилата. Затова е искал Бербатов, който да направи нещо различно, да има опции с игра през центъра на нападението. И той се справи страхотно, пожъна успех в Юнайтед. Вкара много голове и бе удоволствие да го гледам. За негово съжаление, отборът се развива, сега си има Рууни, Ван Перси," каза пред Гонг Шмайхел.

Шмайхел коментира още, че равенството на Дания и България в квалификацията за Световното първенство в Бразилия през 2014 е бил най-лошият мач за "червения динамит" от много време насам, но все пак определи Дания и Чехия като фаворити за спечелване на групата.

Легендарният страж на Юнайтед сподели, че няма намерение да се захваща с треньорска професия с оглед бързите смени на треньори в почти всички клубове в Англия.