Българският нападател хвърли много сили и бе най-деен в атаките на своя отбор. В големи периоди Берба действаше като свързващо звено между халфовете и нападателя Уго Родайега и се справяше на висота с тази роля. Българинът имаше и няколко положения, в които можеше да отбележи, но така и не успя.

Головете за успеха реализираха Стив Сидуел и Родайега, а между тях Хатем Бен Арфа бе изравнил резултата. Мачът започна с натиск за домакините, а в 18-а минута Родайега получи пас в наказателното поле, спря си на гърди и стреля атрактивно със странична ножица, но в аут.

В следващата атака Фулъм успя да открие резултата. Родайега подаде отдясно към Рийтер, той върна за Сидуел, който стреля, топката се удари в тялото на Уилямсън, излъга Крул и влезе във вратата му за 1:0, предаде Гонг.

Веднага след попадението Бербатов бе много близо до втори гол, но не успя да преодолее Крул. Българинът хитро открадна топката след лош пас на Тиоте, напредна с нея и излезе сам срещу холандския вратар, който обаче успя със сетни усилия да избие удара му.

В 29-а минута българинът отново се виждаше голмайстор, но действията на Нюкасъл в отбрана предотвратиха това. След центриране Крул изби топката, Бербатов стигна до нея и я изстреля мощно с удар от въздуха. Топката влизаше във вратата, но с дружни усилия на Крул и защитниците пред него, в крайна сметка опасността бе предотвратена.

Малко след това Колочини можеше да изравни след хубав удар с глава след ъглов удар, но направилият силен мач Рийтер изби с глава от голлинията. До края на полувремето Нюкасъл изравни играта и погледна по-смело към вратата на Шварцер, но не успя да стигне до нова сериозна опасност. В 51-а минута Бербатов получи добър пас от Родайега и от малък ъгъл стреля опасно, но топката срещна външната страна на мрежата.

3 минути по-късно Нюкасъл успя да изравни. Оставеният непокрит Хатем Бен Арфа получи топката на ъгъла на наказателното поле, излъга двама футболисти, след което стреля, а нов рикошет излъга Шварцер, топката се удари в напречната греда и влетя във вратата за 1:1. Радостта на "свраките" обаче не трая дълго. В 63-а минута Деймиън Дъф центрира към Родайега, който се извиси над всички и с глава вкара втори гол за домакините.

Колочини отново бе много близо до гола в 71-а минута, когато с чудесен удар от ъгъла на наказателното поле удари далечната греда. В последните минути на мача Нюкасъл опита натиск, но той бе твърде хаотичен, а Фулъм дори можеше да стигне до трети гол чрез влезлия като резерва Младен Петрич, чийто удар също удари гредата. В класирането Фулъм е на 13-а позиция с 20 точки, следван плътно от Нюкасъл със 17.

Бербатов след успеха над Нюкасъл: Голяма победа

Бербатов: Обичам да играя красиво и грациозно



szólj hozzá: Fulham vs Newcastle 2:1 GOALS HIGHLIGHTS