Източник на изданието, близък до ръководството на "железничарите", съобщава, че московският клуб ще подпише с опитния халф като свободен агент, а сделката ще бъде изгодна както за играча, така и за отбора, тъй като ще бъде спестена трансферна сума.

Георгиев е в Терек от 3 години, а договорът му изтича на 31 декември и ако не бъде подновен, той става свободен агент. Първоначално от ръководството не са искали да подновят контракта на Благо, но старши треньорът Станислав Черчесов е настоял да бъде направен опит Георгиев да остане в Грозни.

"Официалната позиция на нашия клуб е, че искаме да задържим Благо Георгиев, сподели вицепрезидентът на Терек Хайдар Алханов. Футболистът е направил много за отбора и феновете го обичат. Станислав Черчесов също не иска да се разделя с него. В тази връзка, Благо най-вероятно ще остане в Терек. Чухме за интереса на клубове от Москва, но не сме получавали официално предложение.“

От Локомотив пък засега не казват нищо конкретно: "Следим и изучаваме всички играчи, които са в интерес на нашия клуб. Що се отнася до Благо Георгиев, за него засега няма какво да кажа“, сподели димломатично босът на отбора Кирил Котов.

Припомняме, че интерес към Георгиев има и от Динамо Москва, който се смяташе за фаворит за подписа му, предаде Гонг.