В герой за Милан се превърна резервата Джампаоло Пацини, който вкара два бързи гола, с които обърна резултата от 1:2 до 3:2. Милан взе инициативата още след първия съдийски сигнал, но противно на хода на играта първи до гол стигнаха гостите от Катания.

Бившият играч на "росонерите" Никола Легроталие се разписа с глава в 30-а минута след центриране от фаул на Франческо Лоди. Последва истинска канонада от удари към вратата на Катания, но вратарят на гостите Алберто Фризон демонстрира отличен рефлекс и няколко чисти положения, а веднъж и напречната греда спаси вратата на Катания след удар на Кевин-Принс Боатенг.

В самия край на първата част Милан изравни с гол на Матийо Фламини след пас на Боатенг. След почивката Милан продължи на напада, но отново голът падна в полза на Катания, предаде БТА.

При една контраатака нападателят Гонсало Берхесио бе изведен сам срещу вратаря и хладнокръвно го прехвърли - 2:1 за Катания. Милан обърна мача с два бързи гола на резервата Джампаоло Пацини, който изравни в 75-а минута с добавка след мощен удар на Марио Балотели, а две по-късно отново Пацини бе най-съобразителен в наказателното поле и даде преднина на домакините.

В последната минута Марио Балотели оформи крайното 4:2 от дузпа, отсъдена за нарушение срещу самия него.

Юве удари Торино в края, Рома гази

Вижте резултати и класирането в Серия А>>>