Наставникът на ловчанлии имаше претенции най-вече към отношението на своите футболисти към мача и за пореден път атакува българското съдийство.

"Когато я няма концентрацията, първото полувреме го проспахме. Това е голям дефект на нашите млади играчи. Независимо с кого играеш, трябва да имаш респект, дисциплина, отговорност. Няма значение, че Монтана са сред изпадащите. Знаете преди една година какви главоболия ни създадоха. Всекидневието трябва да те учи", каза Камата.

"Може би най-слабият ни мач през 2013-а е със Славия. Ако бяхме подходили по-сериозно срещу тях, нямаше да се стигне до тези три загуби. Футболът е колективна игра, не може да се чака само на един футболист. Има и такива случаи. Децата от школата трябва да научат това. Може би играчите ни са още много млади да ги пишем и да ги говорим. Когато човек се труди и когато иска, винаги може да го постигне. Този отбор правил някои добри игри, но после идват лошите – това искам да премахнем. Може, ако направят 10 силни мача, един слаб да им го простя. Имахме и доста контузии, които ни попречиха в определени моменти, но работим с това, което имаме."

Стоичков също така обеща, че ще бъде треньор на "оранжевите" и през следващия сезон. "Никой не смята, че трябва да се отказва. Имаме доверието на един човек и се стараем да го оправдаем. Знаем какви неща се случват в момента и станахме за смях пред целия свят. Фактите говорят. По-добре да си кажат, да сгрешиха, дали в онази или тази посока. Когато харчат хиляди левове в края на седмицата, а тези които свирят не искат да се учат, ги изхвърляш. Говорят за невнимание, за недоглеждане, но вече нямам вяра на такива приказки. Аз се боря за това – да ги ликвидирам, да ги махам. Отдавна съм се разграничил от тази система, която е в българските корени – да чакаме един съдия да ни помогне. Виждаме какво става в Европа после", завърши Стоичков, цитиран от Гонг.

Литекс се върна към победите, Ботев Враца взе важни три точки

Лудогорец отново оглави А група след класика над Черноморец

Вижте класирането и програмата в А група