Така Барселона продължава да бъде лидер в испанското футболно първенство с 88 точки, с 11 точки повече от втория Реал /мадрид/, който снощи победи Реал /Валядолид/ с 4:3.

В оставащите четири кръга до края на първенството Барселона трябва да спечели само две точки и да си осигури шампионската титла на Испания - четвърта за каталонците през последните пет години.

Гостите от Реал /Бетис/ поведоха в резултата още във втората минута с гол на Дорлан Пабон, но каталонците бързо изравниха с гол на Алексис Санчес в 9-та минута. В самия край на полувремето - в 43-та минута, отборът от Бетис отново поведе в резултата с гол на Рубен Перес и така "Барса" губеше на полувремето с 1:2.

В 56-та минута Давид Вия изравни, а в същата минута на терена се появи носителят на "Златната топка" за най-добър футболист в света през последните четири години Лионел Меси, който бе страшно ефикасен - два гола, съответно в 60-та и в 71-та минута, и Барселона победи с 4:2, информира БТА.

Лионел Меси продължава да бъде лидер сред голмайсторите в испанското първенство с 46 гола пред нападателя на Реал /Мадрид/ Кристиано Роналдо, който снощи вкара два гола и има в актива си 33 гола.

Barcelona 4-2 Real Betis Highlights by goalsandsoccer