Мачът се игра на Централния корт на комплекса "Уимбълдън" и не беше спиран заради падналия дъжд, тъй като преди това беше опънат покрива заради друг мач от женската схема.

Вчерашният дъжд за първи път през тазгодишното издание на турнира наложи размествания на програмата, като осем от срещите бяха прекъснати или пък изобщо не започнаха.

След отпаданията на редица фаворити, Джокович остана единственият бивш шампион на "Уимбълдън", който продължава напред. Той доминираше тотално срещу американския си съперник, за когото участието му в тази фаза е първо от 2009-а година насам. В същото време той стана и последният американец, напуснал турнира и така за първи път от 1912-а година насам няма да има представител на САЩ в третия кръг след 11 стартирали в основната схема.

"Странно е как толкова много топсъстезатели напуснаха турнира в първите два дни, бяха първите думи на Джокович след края на срещата. Явно всички тенисисти, които са от по-ниските етажи на ранглистата, са пределно мотивирани за успех. Вероятно няма какво да губят на голямата сцена и не се пестят нито за секунда. И поради тази причина аз си казах, че трябва да бъда изключително внимателен днес, за да не последвам съдбата на Роджър, на Хюит и Надал.", каза Джокович.

Той върви напред без загубен сет в първите два кръга и чака новия си съперник от мача между Жереми Шарди (Франция) и Ян-Ленард Щруф (Германия), като тяхната среща беше прекратена при 6:2, 5:7, 1:2 заради дъжда.

Димитров и Жемля ще доиграят мача си от 13:30ч.

Дел Потро чака победителя от Димитров - Жемля