Това ще бъде първа повиквателна за юношата на "Левски". Проверката ще се иг­рае на 14 август в Ско­пие на реновирания стадион "Филип II Ма­кедонски".

Лично помощникът на Любо Пенев Ради Здравков е насто­явал за повиквателната, след като гледа отблизо всички срещи на "ка­нарчетата" от евротурнирите и първенството.

При добро предста­вяне срещу съседите ни Мариян Огнянов ще попадне в разширения състав за квалификаци­ите за Мондиал 2014 срещу Италия и Малта. "Лъвовете" гостуват на двата съперника, съот­ветно на 6 и 10 септем­ври.

Мариян Огнянов бе близо до националния отбор и преди азиатското турне на България в края на миналия се­зон. Тогава в пловдивс­кия клуб се получи пис­мо от БФС, с което се изискваше да бъдат уредени бързо доку­ментите на Огнянов и Йордан Христов за пътуването до Япония и Казахстан, тъй като се очакваше двамата да запишат дебюта си в държавния отбор. Впоследствие обаче повиквателна бе пратена само на десния бек, който записа своите първи минути с фла­нелката на България, припомня ТопСпорт.